Träningsgrupper VT 2018 och anmälan

Vår träningsverksamhet på kvällar erbjuder träning på flera nivåer och med flera båttyper. Till skillnad från vår seglarskola som är uppdelad åldersmässigt så tränar alla åldrar, barn, ungdom och vuxna samtidigt vilket är roligt! Våra besättningar kan t.ex. bestå av bara barn, barn/ungdomar och föräldrar, bara ungdomar eller vuxna, vi har alla mixer! Vi seglar samtidigt med både 2-mannabåtar (2-Krona) och 1-mannabåtar (Laser och RS Tera) vilket ger en härlig stämning och många möjligheter att inspireras och utvecklas.

Vi öppnar grindarna 17:00 Båtarna ska vara riggade, ligga vid bryggan och alla seglare ombytta klockan 17:30 då träningspassen börjar och håller på till 20.00. Varje grupp inleder passen med en kort genomgång, tränar sedan på vattnet avslutar med feedback. Vi avslutar med gemensam korvgrillning:-)

Kappsegling Grön

Onsdagar och torsdagar 17.00 – 20.00, vecka 17 till 24

Kappsegling Grön är för dig som har gått något av våra seglarläger/helgkurser på nivå fortsättare och tagit SSF seglarmärke Silver eller har motsvarande kunskaper och känner att du vill gå vidare och prova på kappsegling på en enkel nivå!  Målet i gruppen är att du ska kunna ta SSF seglarmärke Guld och delta på de kappseglingar som klubben ordnar i Edsviken och om du blir riktigt biten vara med i vår kappseglings-grupp Team ESS. På den här nivån seglar vi både i 2-Krona, RS Tera och Laser.

Race-kväll

Tisdagar 17.00 – 20.00, vecka 18 till 24

Race-kvällen ägnas åt race, med minimal spilltid mellan racen. Det är träning i att kappsegla och att arrangera en kappsegling. Ingen instruktör och därmed ingen utbildning i seglingskunskap, men tips kan gärna förmedlas av deltagare som kan och vill ge vidare av kunskaper. Följebåtarna bemannas av deltagarna själva och kommer att driva tävlingarna och därmed drillas i att hålla race. Primärt seglar vi Laser, men om de inte räcker till gäller först till kvarn, därefter alternativa båttyper.  

Race-kvällen passar medlemmar på minst seglingsnivå Grön alt Guld-märket som också kan kappseglingsreglerna. Man ska också kunna köra motorbåtarna för att vi ska kunna sprida bemanningen av följebåtarna. 

Kappseglingsreglerna

Du behöver kunna enkla tävlingsregler, nivå grön. Läs igenom dem här.

Du behöver också känna till ”plats för märke” (zon = 3 båtlängder), vilket finns beskrivet i SSF’s ”Kappseglingsregler”, kapitel 18 som du hittar här.

Tävlingsfunktionär

Ansvaret att vara driva tävlingarna och köra följebåtarna kommer att roteras mellan deltagarna. Känner man sig osäker på att vara tävlingsfunktionär bör man lägga en stund på ”Lathund för tävlingsfunktionärer” som du hittar här.

Anmälan

Ingen föranmälan krävs. Kom bara ner till klubben och anmäl dig på plats till Jim Olander eller Anders Svedenheim.

Vill du veta mer?

Kontakta traning(at)essjolle.se för mer information.