Jollesegling på Edsviken

ESS Jolle erbjuder rolig och enkel segling på Edsviken i Sollentuna. Vi har seglarskola och träning för barn, ungdom och vuxna med klubbens egna segelbåtar. Vår huvudbåt är tvåmansjollen 2-Krona men för de som vill och kan segla själva har vi också 1-Krona, E-jolle och Laser. Det enda du själv behöver göra är att anmäla dig och ta med en flytväst och lämpliga kläder. Ett krav är att du fyller minst 🙂 10 år det år du börjar hos oss och kan simma minst 200 meter.

Vi har tillsammans, seglare, instruktörer och föräldrar arbetat fram en strategi temat är klart och enkelt. Vi vill erbjuda alla oavsett ålder, nivå och tillgänglig tid rolig och utvecklande jollesegling så vi fortsätter vår satsning som en bred klubb.

  • Seglarskolan gör en tydligare uppdelning på barn 10-13 år och ungdomar 14 år –  och erbjuder speciella helgkurser för ungdomar under vår och höst.
  • Våra kvällsträningar vår och höst breddas från att tidigare bara ha haft nivå Kappsegling Grön till att nu även erbjuda den enklare nivån Fortsättning och samtidigt startar vi en mer avancerad grupp för Kappsegling Blå.
  • Vi fortsätter vår satsning på den snabba och utvecklande 1-mannsbåten Laser som komplement till vår 2-mannsbåt 2-Krona. Redan i vår kommer klubben att ha 3-4 Laser. Samtidigt öppnar vi möjligheten för de som vill träna riktigt aktivt att ha en egen Laser på klubben. Totalt hoppas vi ha en flotta på 8-10 Laser under året!
  • För att skapa plats för alla jollar har kommunen och SBK gått med på att vi även disponerar områden framför bryggan som jolleplan. Kommunen har också hjälpt oss med nytt grus på alla ytor, stort Tack!
  • Glädjande för alla som vill börja kappsegla lite mer aktivt utanför klubben startar i år en cup i regionen för 2-Kronor och sedan förra året finns Liros Cup Ost för Laser. För att samordna vårt eget tävlande med transporter och stöd från föräldrar startar vi en kappseglingsgrupp, Team ESS Jolle.
  • Sist men definitivt viktigast så fortsätter vi vår satsning på våra instruktörer med tydligare roller, utbildning, coaching och roliga teambuildningaktiviter som skidåkning och eskadersegling i skärgården.