Här nedan hittar du en kortare presentation av de personer och roller som du finner hos oss.
Här finns det plats för alla, från seglare till praktiska eller administrativa föräldrar…


 

Seglarskolebarn

Sommarseglare 10-13 år

Ofta är det som seglarskolebarn som man för första gången kommer i kontakt med ESS Jolle. Du är mellan 10 och 13 år och kan vara nybörjare, utan någon kunskap om segling. Men du kan också ha lite erfarenhet och seglat tidigare hos oss eller i någon annan seglarskola. Du behöver kunna simma 200 m sen gäller det bara att du är intresserad av att lära dig segla. Nära hälften av de som deltagit ett sommarläger återkommer till ytterligare ett läger en eller flera somrar efter.

Kvällsseglare

Seglare i alla åldrar en kväll i veckan

Kvällsseglare tränar segling en vardagskväll 17 – 20 under vår och höst. Vi seglar 2-krona, Laser och RS Tera. Alla som kan segla är välkomna, Vi har också ett alternativ som vi kallar förälder barn segling, där en vuxen seglar med sin familj i en 2-krona.

Helgseglare

Helgseglarskola för ungdomar och vuxna

Helgsegling är en seglarskola för ungdomar och vuxna. Utbildningen bedrivs i första hand i 2-krona. De som redan kan segla och vill utveckla sin segling vidare kan gör det med Laser. Vi brukar kunna erbjuda 2-3 tillfällen under vår och höst.

Team ESS

Mer aktiv kappseglare

Team ESS är vår grupp som bildas för ett mer aktivt seglande och när det gäller tävlingar på andra platser. Vi brukar försöka få ihop teamet i samband med 2-krona SM, där vi brukar få ihop 4-6 jollar. Ett annat tillfälle har varit i samband med JSM, då gäller det Laser radial. Vid alla dessa tillfällen behöver vi vara lite fler för att få ihop hela aktiviteten, med allt från båttransporter till seglingsträning och att fixa mat och boende.