Edvikens Segelsällskaps Jollesektion bildades 1969 och har allt sedan starten bedrivit sin verksamhet på Segeludden i Edsviken, Sollentuna.

2014 beslutade man på årsstämma att lämna moderklubben och bilda egen förening. Vi är ca 250 medlemmar,  vilket gör oss till en av de större båtklubbarna i Sollentuna.

På Strandvägen 18 har ESS Jolle idag ett eget klubbhus, staketomgärdat område för uppläggning av klubbens båtar och egen brygga. Verksamheten bedrivs under hela året med vår/höstträningen, kappseglingar och sommarseglarskola för barn/ungdomar. Under vinterhalvåret träffas instruktörerna på utbildningar och varje onsdag träffas vi i klubbhuset  för båtvård och fika – så klart!

ESS Jolle är inte bara en seglarskola. ESS Jolle är en idrottsförening med ungdomar som leder alla aktiviteter. Vi satsar mycket på att utbilda våra ungdomar till instruktörer och ledare i vår verksamhet. Det betyder att vi har välutbildade och hög ledartäthet på våra läger och kurser. Normal bemanning på ett sommarläger med 25 elever är 12 ledare. De gör att vi kan ha en instruktör i varje båt och minst 2 säkerhetsbåtar.

Klubben hålls ihop av vår Styrelse och våra Arbetsgrupper.

Styrelsen har följande sammansättning och nås på styrelsen@essjolle.se

Ordförande Sofie Lassborn Hogård

Vice ordförande Torbjörn Bildtgård

Kassör Karl Bäckström

Sekreterare Frida Bratt

Ledamot Eva Axelsson

Ledamot Per Ernfors

Ledamot Kristoffer Hildingsson

Ledamot Ragnar Dellcrantz

Suppleant Ludvig Hellebro

Adjungerad Erik Barkvall

Stadgar  

Allmänna ordningsregler  

Låna lokal  

Alkohol- och drogpolicy

Nedan kan du läsa mer om hur du kan vara engagerad i ESS Jolle.


Seglarskolebarn

Sommarseglare 10-13 år

Ofta är det som seglarskolebarn som man för första gången kommer i kontakt med ESS Jolle. Du är mellan 10 och 13 år och kan vara nybörjare, utan någon kunskap om segling. Men du kan också ha lite erfarenhet och seglat tidigare hos oss eller i någon annan seglarskola. Du behöver kunna simma 200 m sen gäller det bara att du är intresserad av att lära dig segla. Nära hälften av de som deltagit ett sommarläger återkommer till ytterligare ett läger en eller flera somrar efter.

Kvällsseglare

Seglare i alla åldrar en kväll i veckan

Kvällsseglare tränar segling en vardagskväll 17 – 20 under vår och höst. Vi seglar 2-krona, Laser och RS Tera. Alla som kan segla är välkomna, Vi har också ett alternativ som vi kallar förälder barn segling, där en vuxen seglar med sin familj i en 2-krona.

Helgseglare

Helgseglarskola för ungdomar och vuxna

Helgsegling är en seglarskola för ungdomar och vuxna. Utbildningen bedrivs i första hand i 2-krona. De som redan kan segla och vill utveckla sin segling vidare kan gör det med Laser. Vi brukar kunna erbjuda 2-3 tillfällen under vår och höst.

Team ESS

Mer aktiv kappseglare

Team ESS är vår grupp som bildas för ett mer aktivt seglande och när det gäller tävlingar på andra platser. Vi brukar försöka få ihop teamet i samband med 2-krona SM, där vi brukar få ihop 4-6 jollar. Ett annat tillfälle har varit i samband med JSM, då gäller det Laser radial. Vid alla dessa tillfällen behöver vi vara lite fler för att få ihop hela aktiviteten, med allt från båttransporter till seglingsträning och att fixa mat och boende.