Nyhetsbrev

Hej alla medlemmar!

Nytt år och ny styrelse

I slutet av mars hade vi årsmöte, där medlemmarna valde en ny styrelse. Vi vill passa på att tacka avgående styrelseledamöter Annika Andreasen, Rebecka Hildingsson, Albin Arensberg, Anders Svedenheim och Katrina Neimane, samt suppleant Fredrik Tengstrand för ert fantastiska arbete och engagemang.

Innan årsmötet stod vi utan kassör och riskerade att behöva pausa verksamheten. Vi kan nu glatt ge besked att Linnea Hellebro Löfling valdes till kassör om en tid på två år och därmed kan vi fortsätta verksamheten som planerat men nya styrelsen tar också med sig uppdraget att se över balansen i verksamhet och engagemang.

ESS Jolles nya styrelse har följande invalda och fördelade ansvar:

● Johannes Richter Jonsen, Ordförande

● Sofie Lassborn Hogård, Vice ordförande och ansvarig för Kansligruppen

● Linnea Hellebro Löfling, Kassör

● Elisabeth Däcker, Sekreterare och Kommunikationsansvarig

● Per Ernfors, Ledamot och Sportchef

● Vilma Näsström, Ledamot och ansvarig för Ledargruppen

● Jakob Hildingsson, Ledamot och ansvarig för Hamn & Klubbhusgruppen

● Carl Modigh, Ledamot och Hållbarhetsansvarig

● David Pettersson, Suppleant och Säkerhetsansvarig

Vårträning, helgläger och sommarläger

Bokningen för sommarläger och kvällsträningar hölls stängda tills årsmötet var genomfört, men är nu öppnade och bokningarna har snabbt börjat rulla in och kvällsträningarna har nu redan börjat!

Det finns platser kvar på sommarveckorna 31 och 32. Tipsa de ni känner att de kan boka in sig!

Nytt för i år är att vi planerar ett helgläger under våren (21 – 22 maj) – perfekt för alla föräldrar och syskon som vill prova på! Sprid gärna till vänner och bekanta också.

Bryggan slet sig Veckan innan vårstädningen och sjösättningen gick isen i Edsviken och den drog då med sig bryggan. Det visade sig att bryggfästena i land gick sönder så bryggan låg och flöt en bit ut. Tack till Per, Fredrik samt Mathias och Jesper från Alleman gjorde en toppen insats och lagade bryggan snabbt

Klubbens utveckling

Vi kommer fortsätta utveckla vår satsning under kvällsträningarna på en grupp som inriktar sig mot kappsegling för dem som vill testa på kappsegling, har som mål att tävla eller bara vill ha en mer utmanande träning. För att skapa bästa möjliga förutsättning för bra resultat av satsningen har vi tillsatt Per Ernfors som sportchef och kommer vara ansvarig för utvecklingen av träningsverksamheten. Utöver kappseglings gruppen kommer vi såklart ha kvar grupperna på de grundläggande nivåerna för nybörjare, mindre erfarna seglare eller de som bara vill segla för att det är kul utan tävlingsinriktningen.

Vi ses nere på Jolle!

Styrelsen, Ess Jolle