Vi behöver din hjälp!

ESS jolle mår väldigt bra, vår verksamhet växer varje år med fler som vill segla. Våra sommarläger är fullbokade och i vissa fall även överbokade, våra kvällsträningar är också fullbokade. Det är självklart väldigt kul när intresset är så stort!

Klubbhus och hamnanläggning 2016

Vi har ansökt hos Sollentuna kommun och Riksidrottsförbundet om ett bidrag för att förbättra förutsättningarna för vår verksamhet nere på Seglarudden. Om detta bidrag går igenom så kommer vi att byta brygga, bygga ny och förbättrad sjösättningsramp, skapa förutsättning för fler privata jollar på området och renovera och bättra på vårt klubbhus. Förutom bidraget så kommer vi behöva en massa arbetskraft.

För att vi skall klara av denna tillväxt och utbyggnad så behöver vi hjälp av dig. Det kan röra sig om en punktinsats eller en roll som ansvarig för något av alla sysslor som behövs för att hålla igång och utveckla vår idrottsförening.

ESS Jolle

Består av en styrelse som styr och leder verksamheten och hanterar administration, ekonomi, kontakter med RF, SSF, Kommunen mm. Varje år har vi 30-35 fantastiska ungdomar i åldern 14 -20 år, våra Ledare som håller i seglarskola, kvällsträning, vuxenhelger och event. Dessa ungdomar lägger i snitt ner 187 timmar, vid ca 30 tal tillfällen per år. De ungdomar som har varit mest aktiva har spenderat runt 400 timmar vid närmare 100 tillfällen. Alla dessa ungdomar får utbildning av oss och ett arvode för deras arbete på klubben, gör ESS Jolle är en av de aktivaste seglarskolorna i Stockholmsområdet. Vi har under 2015 utbildat 186 seglare i åldern från 9 till 70 år. Vi har haft flera eventseglingar bla. med 60 poliser, 50 tal personer från Ericsson, skolor som vill prova på segling mm.

ESS Jolle är inte bara en seglarskola, det är en plats för alla att ha skoj och trivas med varandra och segling. Våra ungdomar får lära sig att ta ansvar och växa med rollen som ledare och utbildare, något som alla förhoppningsvis har glädje av i deras framtida jobb och engagemang.

För att driva och utveckla klubben har vi ett antal olika arbetsgrupper. Vi strävar efter att varje arbetsgrupp har en vuxen ansvarig och en eller flera ungdomar som är med och ansvarar för gruppens verksamhet. Vi saknar flera vuxna som vill hjälpa oss i dessa grupper, vi tror att du är en av dessa?
Dessa grupper tar hand om, våra segeljollar, motorbåtar, hamn och klubbhus, bokning, säkerhet, marknadsföring, IT-lösningar, kappsegling, seglarskolan, kvällsträning, klubbmästeri, TEAM ESS (vår kappseglingsgrupp) mfl. Var skulle du passa in?

Vill du veta mer och känna på vår härliga klubbstämning?

De 22 november har vi årets sista stora aktivitet Höstmiddag och Strategiövning. Under denna eftermiddag och kväll är alla välkomna, ledare, seglare, förälder. Årets strategiarbete kommer att handla om allt vi vill göra 2016, planera och entusiasmera flera engagerade i vår fina verksamhet.

Anmälan

Det finns uppgifter för alla som vill vara med…

Har man väl kommit in i ESS Jolle, så är det svårt att inte trivas!

Vänliga hälsningar Styrelsen och Ordförande Fredrik Tengstrand.
Jag har varit aktiv sedan 2007 och kan bara ångra att jag inte hittade hit tidigare,
så att även min äldsta son hade hittat denna underbara ungdomsaktivitet!

Mvh Fredrik Tengstrand
ordf(at)essjolle.se
070 213 60 20

Lämna ett svar