Kvällsträning

Kvällsseging en gång i veckan
för alla åldrar

Våra kvällsträningar är en naturlig fortsättning för alla som gått våra kurser för barn, ungdom eller vuxna på antingen nybörjar-, fortsättning- eller träning Grön nivå och som vill fortsätta att utvecklas och ha roligt som jolleseglare.  Träningen är även öppen för er som har SSF Seglarmärke Brons eller motsvarande kunskaper, dvs kan segla en båt på egen hand i lättare vind.

 

Varje pass leds av tränare och instruktörer som är utbildade av Seglarförbundet.

 

 

Våra båtar

För er som vill segla med en 2-mans besättning har vi våra 2-Kronor och RS Quest. För er som vill segla själva har vi Laser Radial och Standard samt RS Tera.  Med samtliga båtar på vattnet kan vi ta emot 27 seglare vid varje pass.

 

Träningsnivå Fortsättning och Grön kappsegling

Vi har två olika nivåer på våra träningsgrupper som följer Svenska seglarförbundets upplägg utifrån färgrektangeln. Målet är att träningen ska vara utvecklande och hålla rätt nivå för alla. De två nivåerna vi erbjuder är Fortsättning och Grön kappsegling.

 

Fortsättnings nivå är för er som är relativt nya till seglingen och vill förbättra de grundläggande seglingskunskaperna och bli säkrare på att hantera båten i alla situationer eller för er som har mycket goda seglingskunskaper, men inte siktar så mycket på kappsegling utan bara vill segla lite enklare segling och få ut den fulla njutningen av seglingen.

 

Grön kappseglings nivå är för dig som har mycket goda seglingskunskaper och vill fortsätta utveckla din segling och lära dig kappsegla. Det ligger mycket fokus på individuell utveckling så att alla får det bästa utav träningen. Vi seglar Laser, RS Quest, RS Tera och 2-Kronor.

 

Träningsnivå Kappsegling

Måndagar erbjuder vi en högre nivå av kappseglingsträning. Vi rekommenderar denna träningskväll för de som vill börja kappsegla också utanför ESS Jolle men att tävla är inte ett krav för att vara med på denna träningskväll. Vi har  Jonathan Åhlander från Svenska Seglarförbundet som enda tränare/instruktör denna kväll så du behöver ha kunskapsnivån att hantera allt från riggning, sjösättning/landstigning och segling självständigt och på ett säkert sätt. Tempot kommer att vara högt.

 

Antalet platser på måndagsträningarna är begränsat därav sker anmälan genom att man först fyller i en intresseanmälan. Vi kommer sedan baserat på intressanmälan samt klubbens kunskap om din seglingsnivå som underlag att återkomma med om vi kan erbjuda dig träning på måndagar. Vi kommer prioritera de som vill tävla utanför ESS Jolle i år samt de med högre nivå seglingskompetens men var gränsen går beror helt på hur stort intresset är så tveka inte att skicka in din intresseanmälan.

 

Länk till intressanmälan inför hösten 2023: https://sportadmin.se/form/form.asp?ID={A2B73DF6-F659-494F-88F7-AA36A1C2B60E}

 

Prova på en kväll

Känner du för att provträna innan du anmäler dig så är du självklart välkommen en kväll för att bara känna på, prata med någon av tränarna eller maila bokning(a)essjolle.se för att boka en tid. Har du andra frågor om träningen så maila oss gärna.