Nya bryggor och upprustning av klubblokaler på Segeludden

Pressmeddelande från Sollentuna Kommun.

Inför sommaren 2016 får segelanläggningen vid Edsviken nya bryggor och upprustad klubblokal. Sollentuna kommun och Riksidrottsförbundet stöttar Edsvikens Seglarskola Jolle med samma belopp.

Edsvikens Seglarskola Jolle är en seglarklubb med egna jollar och klubblokal på Segeludden vid Strandvägen i Sollentuna. Klubben äger 15 segeljollar och tre säkerhetsbåtar och har cirka 220 medlemmar i alla åldrar. Klubben växer årligen med barn, ungdomar och vuxna och behöver därför förbättra möjligheterna för klubben att erbjuda bra segling för alla.

– Sollentuna är en kommun med ett rikt båtliv som vi värdesätter. Att på detta sätt stödja ett friluftsliv där också många flickor är engagerade i, känns bra, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

En ny brygga och bredare sjösättningsramper gör att klubben nu kan ha fler båtar i vattnet samtidigt. Man investerar också i en ny säkerhetsbåt för att kunna hantera det. Klubbhuset förses nu med vatten och avlopp och byggs ut, för att förlänga säsongen med teorilektioner inomhus.

– Vi är stolta över att vår förening samlar barn, unga och vuxna i alla åldrar och att tjejer och killar tränar och tävlar tillsammans. Tack vare våra duktiga ungdomsledare kan vi erbjuda en bred seglingsverksamhet där alla trivs och har skoj, säger Fredrik Tengstrand. Bidraget från Sollentuna kommun och Riksidrottsförbundet gör att vi ökar säkerheten och att vi kan ta emot ännu fler barn och unga som vill segla, säger Fredrik.

Den totala kostnaden för renovering och investeringar är 840 000 kr. Sollentuna kommun och Riksidrottsförbundet bidrar med 390 000 kr vardera. Resterande medel står föreningen för själva.

Kommentar från Ordförande Fredrik Tengstrand:

En fantastisk möjlighet för oss att fortsätta med utvecklingen av klubbens seglingsverksamhet på Seglarudden – ESS Jolle 2.0

Nu börjar det viktiga arbetet med planering och genomförande. Här ser jag fram emot ett fortsatt gott samarbete med medlemmar, föräldrar och engagerade i klubben.

Tack:
– Niklas Roos af Hjelmsäter på Sollentuna Kommun.
– Ulf Backlund, RF och Stockholms Idrottsförbund, Anläggningar och andra idrottsmiljöer, anläggningsstöd

Läs mer:

http://www.sollentuna.se/sv/nyheter–press/nyhet-uppleva–gora1/nya-bryggor-och-upprustning-av-klubblokaler-pa-segeludden/

https://www.facebook.com/sollentunakommun?ref=hl

Lämna ett svar